Algemeen Christelijk Vakverbond

Pensioengeknoei: laat jouw ongenoegen blijken

De regering wil ons langer en harder doen werken voor minder pensioen. Ze knoeit met de zekerheid van jouw oude dag. Laat NU jouw ongenoegen blijken en stuur een boodschap naar de ministers.

Langer en harder werken voor minder pensioen

Je hoeft maar een krant te open en je leest dat er geknoeid wordt met jouw oude dag. Communicatieflaters van partijvoorzitters en ministers zorgen voor onduidelijkheid. Maar tussen de mist zijn de contouren van een rechts pensioenbeleid duidelijk:
  • De regering wil de gelijkgestelde periodes beperken voor het pensioen. Zo verliest de gemiddelde mannelijke werknemer 152 euro pensioen per maand; een vrouw verliest 133 euro.
  • Voor de verkiezingen sprak geen enkele partij erover, na de verkiezingen verhoogde de regering de pensioenleeftijd meteen naar 67 jaar.
  • Landingsbanen (loopbaanonderbreking) en SWT worden afgebouwd door de regering. Tegelijk stijgt het aantal zieken. Want nog langer en harder werken is voor veel mensen niet haalbaar.
  • Dus: langer en harder werken voor minder pensioen.

Stuur een boodschap aan de regering

We zijn het geknoei met onze pensioenen beu. Daarom maken we het mogelijk om jouw ongenoegen rechtstreeks aan de ministers te laten weten.
Ga naar www.pensioengeknoei.be en stuur de regering een boodschap
Wil je zekerheid later?  Laat je stem horen!